Ervaringen

Ervaringen Vrijwilligers Honden en Katten Opvangcentrum

“Wat een ervaring! Hard werken, samen met andere vrijwilligers. Fantastisch dat dit kan en werkt! De opvang is met name gericht op het steriliseren en vaccineren van de honden en katten op het eiland. Tevens vangt het centrum verwaarloosde, mishandelde en zieke honden en katten op. Wij hebben voornamelijk geholpen in de kliniek; kennels en buitenverblijven schoonmaken, eten bereiden en geven, honden uitlaten, spelen met de pups en katten en andere werkzaamheden. Mooi vrijwilligerswerk!”

Anne (31) en Bart (34)

“Het was een fantastische ervaring om vrijwilliger te zijn in het honden- en kattencentrum. Ik heb heel wat schrijnende verhalen gehoord. Het opvangcentrum ontvangt geen overheidssteun en is daarom afhankelijk van vrijwilligers. Mooi om het zien dat er veel mensen zijn die zich inzetten als vrijwilliger. Ikzelf had maar een maand de tijd, maar er waren vrijwilligers die drie maanden bleven om voor de dieren te zorgen! Echt bewonderenswaardig en fijn om met zulke mensen te mogen samenwerken.”

Angela (61)

”Ik heb echt een geweldige tijd gehad als vrijwilliger bij het honden en katten opvangcentrum. Het was mijn eerste verre reis, maar dankzij de hulp van World Experience heb ik me goed kunnen voorbereiden op mijn avontuur. In het opvangcentrum kreeg ik de gelegenheid om heel veel te leren. Naast het voeren, verzorgen en wassen van de honden en katten heb ik ook mee mogen helpen met het geven van voorlichtingen op verschillende scholen. Toen ik in het centrum was waren er ook vrijwilligers aanwezig uit andere landen. Samen hebben we hard gewerkt, maar ook veel lol gehad.”

Marieke (21)

Ervaringen Vrijwilligers Onderwijs – Engelse les geven in Thailand

“Het vrijwilligerswerk als leraar Engels op een school in Thailand was één van de geweldigste ervaringen van mijn leven. Ik wilde altijd al naar Azië om te reizen en vrijwilligerswerk te doen en nu heb ik eindelijk die kans gekregen. Iedereen op school was ontzettend aardig en gastvrij. De leerlingen wilden graag leren en werkten hard om hun taalvaardigheden te verbeteren. Het voelde goed om daar een onderdeel in te kunnen zijn. De andere leraren zorgden goed voor me en namen me vaak mee uiteten. In het begin had ik wat last van een cultuurshock, maar de geweldige mensen lieten mij dit snel vergeten. Het was een onvergetelijke ervaring en ik raad iedereen sterk aan om vrijwilligerswerk te doen in Thailand.”

Hans (38)

“Mijn ervaring met het vrijwilligerswerk in Thailand was fantastisch! Ik heb slechts 3 weken les gegeven in Thailand, maar het enige wat ik nu zou willen is teruggaan om er meer tijd door brengen. Mijn gastgezin was perfect en het voelde meteen als thuis. Na het vrijwilligerswerk heb ik nog rondgereisd in Thailand. Ik heb aardige mensen ontmoet, leuke festivals bijgewoond en Thaise leerlingen Engels bijgebracht. Het was gewoon een toptijd!”

Alice (19)

“Eigenlijk wel grappig, ben ik na 19 jaar eindelijk klaar met school, ga ik gewoon vrijwillig weer terug! Hoewel, lesgeven in Thailand is natuurlijk wel heel anders dan leren in Nederland… De tijd is echt voorbij gevlogen. World Experience en de mensen ter plaatse hebben goed voor me gezorgd en ik heb het ook erg naar mijn zin gehad. Ik ben wel blij dat ik dit vrijwilligerswerk gedaan heb, want anders had ik waarschijnlijk nooit:  

– in een Thais huis ‘gewoond’
– zo snel, zoveel over de Thaise cultuur geleerd
– met stokjes leren eten
– Thaise woorden geleerd
– zo vaak het woord ‘farang’ (buitenlander) naar me horen roepen
– (Engelse) les gegeven
– gezien hoe ze (Thaise) zijden maken
– een Thaise jurk aangehad
– zo vaak het woord ‘soewhy’ of ‘beautiful’ gehoord
– een Thaise bruiloft meegemaakt
– de monk een offer gegeven.”

Absoluut een aanrader dus!

Monique (23)