FAQ

Waarom vrijwilligerswerk?

Hoewel vrijwilligerswerk financieel niets oplevert, kan het op andere vlakken heel veel opleveren. Met vrijwilligerswerk kun je ervaring opdoen en bovendien kan het je veel voldoening geven. Doordat je langere tijd in een land verblijft en dicht bij de lokale bevolking staat krijg je een heel andere kijk op het leven daar. Je krijgt een veel beter beeld van de mensen en hun cultuur.

Ben ik geschikt voor vrijwilligerswerk?

Om deel te nemen aan onze projecten dien je vooral flexibel en geduldig te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen. Wij zoeken mensen die de handen uit de mouwen willen steken en graag andere mensen helpen. Je moet je makkelijk aan kunnen passen aan de lokale situatie en cultuur. In de landen van onze projecten ligt de levensstandaard lager dan in Nederland en de levensomstandigheden kunnen erg basic zijn. Go with the flow!

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

World Experience ontvangt géén subsidie. Dit betekent dat onze activiteiten voldoende geld moeten opbrengen om de kosten te dekken. World Experience probeert de kosten zo laag mogelijk te houden, maar sommige kosten zijn onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan de website, internet- en telefoongebruik, drukwerk, etc. Alle medewerkers hebben, naast het werk voor World Experience, een betaalde baan.

Wat is in de kosten inbegrepen?

De kosten die je betaalt aan World Experience zijn afhankelijk van het project dat je kiest. Het inschrijfgeld wordt gebruikt om jouw uitzending mogelijk te maken. World Experience zoekt een geschikt project voor je uit, rekening houdend met jouw voorkeuren. Bij de meeste projecten zijn accommodatie en maaltijden inbegrepen.

Wat moet ik zelf regelen?

Je regelt en betaalt zelf je reis naar je bestemming, verzekeringen, visa en inentingen. World Experience helpt je graag met het afsluiten van een geschikte verzekering. Ook beantwoorden we graag je vragen over alle anderen zaken die je dient te regelen.

Is er een minimum leeftijd voor deelname?

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Voor enkele projecten geldt een hogere minimum leeftijd. De minimum leeftijd staat bij elke project vermeld.

Is er een maximum leeftijd voor deelname?

Er is bij ons geen maximum leeftijd verbonden aan deelname aan een project. Wel dien je over een goede gezondheid te beschikken. Sommige projecten vereisen meer lichamelijke activiteit dan andere projecten. Houd er ook rekening mee dat in de landen van onze projecten de levensstandaard lager ligt dan in Nederland en de levensomstandigheden erg basic kunnen zijn.

Wat als het project van mijn keuze vol zit?

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan het soms helaas gebeuren dat het project van je keuze vol zit op het moment van jouw voorkeur. Samen kunnen we dan kijken naar een goed alternatief project of wellicht kun je het moment van vertrek aanpassen.

Op welke data kan ik deelnemen?

Je kunt zelf je voorkeursdata aan ons doorgeven. Wij houden zoveel mogelijk rekening met deze data. Na plaatsing in een project, liggen de data vast. Mocht je de data toch willen wijzigen, dan kunnen we in overleg kijken wat er mogelijk is. Aan sommige projecten is een minimale deelnametijd verbonden.

Kan ik meerdere projecten achter elkaar doen?

Uiteraard is het mogelijk om meerdere projecten achter elkaar of tijdens dezelfde reis te doen. Indien gewenst, kunnen we de projecten zoveel mogelijk op elkaar aan laten sluiten.

Kan ik samen met een vriend(in) een project doen?

Hoewel dit wel mogelijk is, adviseren wij om beiden aan een apart project deel te nemen. Als je alleen deelneemt is het makkelijker de cultuur en het lokale leven echt te ervaren. Mocht je toch samen willen deelnemen aan een project neem dan contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Wat gebeurt er na inschrijving?

Na inschrijving krijg je van ons een ontvangstbevestiging. Na ontvangst van de reserveringskosten (verrekend in de totale prijs), bekijken wij of het project van jouw voorkeur beschikbaar is in de periode van jouw voorkeur. Mocht het project van jouw voorkeur niet in die periode beschikbaar zijn, dan kijken we samen naar een goed alternatief. Na plaatsing in een project ontvang je een factuur die je via internet bankieren kunt betalen. Na ontvangst van betaling ontvang je meer informatie over het land en project van jouw keuze en waar aan te denken bij de voorbereiding. Tevens kunnen wij je helpen bij de verdere voorbereiding op jouw reis en het vrijwilligerswerk

Wat kan ik doen ter voorbereiding op het vrijwilligerswerk?

Na inschrijving en plaatsing in een project, ontvang je van World Experience meer informatie over waar aan te denken bij de voorbereiding. O.a.: inentingen, visa, wat mee te nemen, praktische zaken in het land van jouw project, etc.