Dierenverzorging

Honden en katten opvangcentrum

Inschrijfbutton

Werkzaamheden

Er zijn diverse werkzaamheden mogelijk in het centrum. Jij zult je vooral bezig houden met het verzorgen van de dieren, zoals deze voorzien van water en voedsel, de verblijven schoonmaken en de honden uitlaten. Het centrum is ook op zoek naar dierenartsen. Voor meer informatie over en vereiste ervaring voor vrijwilligerswerk als dierenarts kun je contact met ons opnemen.
 

Ervaring

Er is geen ervaring vereist voor deelname aan dit project. De voertaal is Engels, dus je dient over een redelijk niveau van Engels te beschikken. Voor deelname aan dit project dien je voldoende fit te zijn, aangezien je soms fysiek hard moet werken. Verder moet je flexibel zijn en niet bang zijn voor honden of katten. Je vindt het niet erg om vies te worden. De minimale leeftijd voor deelname aan dit project is 20 jaar.

Wat wordt van jou verwacht?

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Wanneer je je hebt ingeschreven en in een project bent geplaatst verwachten we je medewerking en 100% inzet. Verder dien je flexibel ingesteld te zijn. De omstandigheden zijn anders dan in Nederland, je moet je daarom makkelijk aan kunnen passen aan de lokale situatie en cultuur.

De minimale periode van deelname aan dit project bedraagt 2 weken. Echter raden wij aan minimaal 4 weken te blijven. Niet alleen lever je zo een grotere bijdrage aan het project, ook levert dit enkele voordelen voor jou op.

Locatie en vrijetijd

Het honden en katten opvangcentrum bevindt zich op een eiland in het Zuiden van Thailand.

Je zult 6 dagen per week, 6 uur per dag werken. Eén dag per week (geen vaste dag) ben je vrij en heb je tijd om de omgeving te verkennen. Eventueel kun je tijd doorbrengen met andere vrijwilligers (indien van toepassing).

Accommodatie en maaltijden

Indien je minstens 4 weken vrijwilligerswerk doet, wordt accommodatie voor je geregeld. Vaak wordt een kamer gedeeld met een andere vrijwilliger, soms heb je je eigen kamer. De meeste accommodaties zijn vrij basic. Indien je korter dan 4 weken blijft dien je je eigen accommodatie te regelen en betalen.

Maaltijden zijn niet inbegrepen, wel krijg je korting bij een restaurant. In het centrum is een keuken aanwezig waar je zelf kunt koken indien gewenst.

Programmakosten

Kosten

€ 495 (3 weken)

€ 595 (8 weken)

€ 695 (langer dan 8 weken)

50 reserveringskosten zijn inbegrepen in de prijs. De reserveringskosten dienen direct na inschrijving te worden voldaan. De overige kosten worden voldaan na plaatsing in het project.

Inbegrepen

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Accommodatie (indien je minimaal 4 weken werkt)
 • Kookcursus (indien je minimaal 4 weken werkt)
 • Korting op maaltijden
 • Informatiehandboek
 • Persoonlijke begeleider voor hulp en advies voor vertrek
 • T-shirt
 • Certificaat van deelname na terugkomst op aanvraag

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Eventuele visumkosten
 • Eventuele vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven zoals excursies, lokaal transport, extra snacks en drankjes etc.

Meer weten over dit project?

Lees de ervaringen van andere vrijwilligers of neem contact met ons op.

Inschrijven voor dit vrijwilligersproject? Vul dan ons inschrijfformulier in.