Over ons

World Experience (WE) is een jonge, betrouwbare organisatie, die elke vrijwilliger persoonlijk benadert.

Doelen

World Experience streeft ernaar iedere vrijwilliger een wereldse ervaring te bieden. Wij willen vrijwilligers helpen een unieke, onvergetelijke ervaring op te doen in het buitenland. Het doen van vrijwilligerswerk geeft jou een goed beeld van de lokale bevolking en cultuur. Bovendien help je hiermee lokale organisaties. Samen kunnen we meer dan alleen. WE have to do it together, but you should be the change you want to see in the world.

Geschiedenis

World Experience is ontstaan, nadat de oprichtster terug is gekomen van een 1,5 jaar durende reis door Zuid-Oost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Daar heeft ze enkele maanden vrijwilligerswerk gedaan in Thailand en Indonesië.

In een paar maanden tijd kun je dingen vaak niet drastisch veranderen, maar het zit juist in de kleine dingen. Een glimlach toveren op het gezicht van een kind waarvan de moeder in de gevangenis zit geeft ontzettend veel voldoening. Evenals de kinderen op school de Engelse taal bijbrengen, zodat ze een beter toekomstperspectief hebben. Bovendien leer je zo met mensen omgaan die een andere achtergrond, andere gewoontes en een andere cultuur hebben dan jij.

Vrijwilligerswerk is een geweldige kans om de cultuur van dichtbij mee te maken en te zien hoe de lokale mensen denken en leven. Je kunt zomaar terechtkomen bij bijvoorbeeld een Thaise bruiloft, een ‘Monk Ordination Ceremony’ of een offerceremonie in een Balinese tempel. Allemaal mooie, onvergetelijke gebeurtenissen die je zonder het vrijwilligerswerk waarschijnlijk niet beleeft.

World Experience is ontstaan omdat wij het niet eens zijn met de hoge prijzen die veel organisaties vragen voor het uitvoeren van vrijwilligerswerk. We zijn blij als je jouw tijd beschikbaar wilt stellen om andere mensen te helpen en vinden het niet terecht als je ook nog een aanzienlijke financiële bijdrage moet leveren. World Experience vraagt slechts een bijdrage ter dekking van de kosten.

Doelgroep

Iedereen tussen de 18 en 80 jaar die avontuurlijk en flexibel is ingesteld. Personen die de handen uit de mouwen willen steken en graag andere mensen helpen. Mensen die iets extra’s willen doen voor het land waar men op reis/vakantie gaat en die geïnteresseerd zijn in andere culturen en mensen. Je wilt niet zomaar een standaard toerist zijn, maar je wilt iets doen!

Waarom kiezen voor World Experience

Lage prijs

World Experience hanteert een kostendekkende prijs. Sommige organisaties vragen erg hoge prijzen. Wij willen de scholen en organisaties in het buitenland helpen en zijn blij met elke vrijwilliger. Wij scheiden de giften in geld en tijd van elkaar. We zijn blij als mensen hun tijd beschikbaar willen stellen aan een project en willen daar niet ook nog een hoge financiële bijdrage aan verbinden.

Persoonlijke benadering

Wij houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen en voorkeuren. Op basis hiervan plaatsen we je in een vrijwilligersproject. Jij bent niet onze klant, maar ‘onze’ vrijwilliger en zijn blij dat je een steentje wilt bijdragen aan de samenleving. Daarom benaderen wij je persoonlijk. Wij helpen je zo goed mogelijk om bij te dragen aan jouw onvergetelijke ervaring.

Hulp bij voorbereidingen

Wij beantwoorden graag al je vragen en helpen je met zaken die geregeld moeten worden zoals visa, verzekeringen, wat mee te nemen etc. Na plaatsing in een project krijg je meer informatie toegestuurd. World Experience heeft ruime ervaring en expertise in huis om jou te helpen bij de voorbereidingen.